Blog Listem

3 Aralık 2013 Salı

Soslu Kabak Kızartma

Merhaba,

İşte yine bir kabak tarifiyle karşınızdayım.Kabak öyle bir sebzeki her yerde her şekilde kullanabilirsiniz.Her sebze gibi kabağa da kızarmak çok yakışıyor.

Çıtır çıtır bir kızartma,içinde sirke olması bu çıtırlığı sağlıyor,yanına hazırladığımız sos ile birleşince muhteşem bir tat çıkıyor karşımıza.

Malzemeler:
-4 tane kabak
-1,5 çay bardağı tam buğday unu
-3 yemek kaşığı sirke
-1 çay bardağı su veya soda
-kızartmak için yağ
-Sos için yoğurt,sarımsak ve dereotu

Yapılışı:Kabaklarımızı tırtıklı bıçakla kazıyor  ince bir şekilde doğruyoruz.Kabaklarımızı kızartmadan önce bir kasede un,sirke ve suyu karıştırarak bulamaç haline getiriyoruz.Kabaklarımızı bu karışıma bulayıp güZelce kızartıyoruz.
Yanına mutlaka yoğurt,dereotu ve sarımsaklı sosla servis yapın.

Bu güzel tarifi "Nefis Yemek Tarifleri" sitesinden buldum.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder