Bu tarif benim baş tariflerimden birisi,özel günlerde ve misafir sofralarımızın vazgeçilmezi neredeyse.Bu güzel tarif için gerekli malzemelerimiz;
-4 adet tavuk göğsü
-2 su bardağı süzme yoğurt
-1 çay bardağı mayonez
-1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
-4 diş sarımsak
Yapılışı:Tavuk göğüslerimizi yıkıyor orta boy bir tencerede bir güzel haşlıyoruz. Haşlanan tavuklarımızı çok ince olacak şekilde didikliyoruz. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve biraz tuz ile dövdüğümüz sarımsakları karıştırıyoruz. Tavuk ve ceviz içlerimizi bu karışıma ilave ederek birbirine yediriyoruz. Servis tabağımıza alarak üzerini maydanoz ve pul biber ile süsleyerek servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder