Blog Listem

28 Aralık 2013 Cumartesi

Bulgurlu Yarım Dolma

Dolmanın her çeşidini çok seviyoruz.Zeytinyağlısı,etlisi,peynirlisi...Bugünkü tarifimiz ince bulgurlu.Pazardan aldığım büyük ve renkli biberleri klasik dolma tariflerinin dışında nasıl yapabilirim diye düşündüğümde daha önceden defterime not ettiğim ama bir türlü yapamadığım bu tarif geldi aklıma.İçinde bulgur,fıstık ve kuşüzümü olunca tadının mükemmel olacağını düşündüm,oldu da gerçekten.Yarım pişirmemin sebebi hem çabuk pişmesi için hem de görsellik katmak içindi.Denemenizi şiddetle tavsiye  ederim biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz...

Malzemeler:
-3 büyük renkli biber
-2 tane kuru soğan 
-6 kaşık ince bulgur
-2 tane domates
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-4 dal maydanoz ve dereotu
-1 çay kaşığı yenibahar
-Tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı:Öncelikle dolmalık biberlerimizi ortadan ikiye bölerek tohumlarını temizliyor ve  yıkıyoruz.Bu tip biberler kalın kabuklu olduğu için kaynayan suya atıp 2 dakika haşlamak iyi oluyor.Daha sonra soğanları rendeleyerek yağ koyduğumuz tavada kavurmaya başlıyor içine dolmalık fıstıklarımızı da ilave ediyoruz.Rendelediğimiz domatesleri ve Yıkadağımız kuş üzümlerini ve bulgurumuz da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Malzemelerimiz iyice kavrulduktan sonra yeşillik ve baharatlarımızı da ilave ederek hafifçe pişiriyor fırın tepsimize  sıraladığımız dolmaların içini dolduruyor ve 180 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder