Blog Listem

1 Aralık 2013 Pazar

Jambon Krep Dostluğu




Bugün günlerden Pazar...

Öğünler birbirine karışır Pazar günleri,güzel ve hafif atıştırmalıklar işe yarar...Vereceğim tarif çok lezzetli bir atıştırmalık,bu ayki Lezzet dergisinin ekinde gördüm ve hemen yapıp sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Krep için Gerekli Malzemeler:
-2 yumurta
-Yarım su bardağı un
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı çiçek yağı
-1 çay kaşığı tuz
-Çok az tereyağ(10 gr.)

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler:
-10 dilim dana jambon
-4 tatlı kaşığı labne peyniri
-5 tatlı kaşığı krem peynir
-Yarım çay kaşığı hardal

Yapılışı:Krep için yumurta,un ve sütü bir kaseye alarak mikserle çırpıyoruz.Çiçekyağı ve tuzu ekliyoruz.Krep tavamızı ısıtıp çok az tereyağ ekliyoruz.Bir kepçe dolusu krep karışımını tavaya döküyor ve her iki yönünü pişiriyoruz.Diğer tarafta iç harcımızı bir kasede karıştırıyor ve pişen kreplerimizin üzerine sürüyoruz.Jambonlarımızı da yerleştirerek rulo şeklinde sarıyoruz.Krep rulolarımızı streç filmle sararak buzdolabında bekletiyoruz.Servisten önce iki parmak kalınlığında kesiyoruz.

Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder