Blog Listem

9 Aralık 2013 Pazartesi

Kek Kalıbında Börek

Merhaba,

Bugün sizlere çok pratik bir börek tarifi vereceğim.Yapımı gerçekten çok kolay bir börek,aynı zamanda lezzetli.Kek kalıbı içerisinde yapıldığı için çok hoş bir görünüme sahip,özellikle misafir sofralarına çok yakışıyor.

Mutlaka deneyin derim...



Malzemeler:
-5 adet yufka-2 tane yumurta-1 su bardağı süt-1 şişe maden sodası-Yarım su bardağı sıvı yağ-250 gr.tulum loru veya beyaz peynir-Yarım demet maydanoz-Yarım demet dereotu-Karabiber ve pul biber-Çörekotu veya susam
Yapılışı:Öncelikle kek kalıbımızı fırça yardımı ile yağlıyor ve dibine çörekotu ve susam serpiyoruz.Diğer taraftan iç malzememizi hazırlıyoruz,peynir yeşillikler biraz karabiber ve pul biberi karıştırıyoruz.Derince bir kaba yumurtalarımızı kırıp çırpıyoruz,soda süt ve yağı ilave edip karıştırıyoruz.İlk yufkamızı yağladığımız kek kalıbına kenarları dışta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.İkinci yufkamızı parçalayıp karışıma buluyor yerleştiriyoruz.İç malzememizin yarısını yerleştirip üçüncü yufkamızı da parçalayıp karışıma bulayarak üstüne yerleştiriyoruz,boşluk kalmamasına dikkat edelim.Geriye kalan iç malzememizi de ilave edip dördüncü yufkamızı da karışıma bulayıp yerleştiriyoruz.Son olarak kenarları dışa sarkan bölümü üZerine kapatıp kalan sıvı karışımı da üzerine gezdiriyoruz.Böreğimizin yapımı tamamlandı üzerini poşetle kapatıp bir gece buzdolabinda bekletiyoruz.Sabah uyandığımızda fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp yaklaşık 40 dakika kıZarana kadar pişiriyoruz,yavaş yavaş pişmesi lazım.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp dilimleyip afiyetle sevdimlerimize ikram ediyoruz.İçine sevgi katmayı sakın unutmayın...Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder