Blog Listem

7 Aralık 2013 Cumartesi

Kuzu Etli Arapsaçı

Kışın gelmesi ile birlikte bütün yaz özlediğimiz ot çeşitlerine kavuşmanın verdiği sevinci yaşıyoruz bugünlerde.Arapsaçı,radika,cibez,hardal otu ve daha niceleri.Öyle ki pazara gittiğim günlerde bütün ot çeşitlerini toplayıp geliyorum desem yalan olmaz.
Arapsaçı da bunlardan birisi...
Arapsaçı,Girit mutfağında çok sık kullanılan bir ot çeşididir.Anason kokusu ayrı bir fark ve tad katar.Kavurması,yumurtalısı ve etlisi hangisi olursa olsun lezzeti mükemmeldir.
Bugün size vereceğim tarif "Kuzu Etli ve Terbiyeli Arapsaçı" yemeği.

Gerekli Malzemeler:
-1 kilo arapsaçı
-Yarım kilo kuzu kuşbaşı
-1 büyük soğan
-1 kaşık un
-Yarım limon
-Zeytinyağ

Yapılışı:
Arapsaçlarını yıkayıp doğruyoruz.
Tenceremize zeytinyağı koyarak yemeklik doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz ve etlerimizi ilave ediyoruz.
Etlerimiz kavrulduğunda arapsaçlarımızı ekliyoruz.Birkaç dakika kavurduktan sonra tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatmadan 1 yemek kaşığı un ve yarım limonu karıştırarak yemeğimize ilave ediyoruz.

Çok ama çok lezzetli bir yemek..

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder