Osmanlı mutfağından güzel ve lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. "Mastabe" diğer adı "Pazılı Cacık" oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.Alıştığımız gibi salatalıkla yaptığımız klasik cacık tarifinden biraz farklı.Pazı ve çörekotunun ayrı bir lezzet kattığı mastabe özellikle kış yemeklerimizin yanına çok yakışacak.
-1 demet pazı
-Yarım kilo yoğurt
-3 diş sarımsak
-Yeteri kadar çörekotu
Yapılışı:Pazılarımızı yıkayıp sap kısımlarının körpe kısımlarını doğruyoruz,yapraklarını doğramadan hepsini birden 5-6 dakika haşlıyoruz.
Sarımsakları tuz ile dövüp yoğurdumuzla birleştiriyoruz.
Süzüp soğuttuğumuz pazıları ince ince doğrayıp yoğurdumuza ilave ediyor,üzerine çörekotumuzu serpiyoruz.İsteğe bağlı olarak zeytinyağı gezdirebiliriz.
Aifyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder