Blog Listem

13 Aralık 2013 Cuma

Mastabe(Pazılı Cacık)

Merhaba,

Osmanlı mutfağından güzel ve lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. "Mastabe" diğer adı "Pazılı Cacık" oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.Alıştığımız gibi salatalıkla yaptığımız klasik cacık tarifinden biraz farklı.Pazı ve çörekotunun ayrı bir lezzet kattığı mastabe özellikle kış yemeklerimizin yanına çok yakışacak.


Malzemelerimiz:

-1 demet pazı
-Yarım kilo yoğurt
-3 diş sarımsak
-Yeteri kadar çörekotu

Yapılışı:Pazılarımızı yıkayıp sap kısımlarının körpe kısımlarını doğruyoruz,yapraklarını doğramadan hepsini birden 5-6 dakika haşlıyoruz.



  
Sarımsakları tuz ile dövüp yoğurdumuzla birleştiriyoruz.
Süzüp soğuttuğumuz pazıları ince ince doğrayıp yoğurdumuza ilave ediyor,üzerine çörekotumuzu serpiyoruz.İsteğe bağlı olarak zeytinyağı gezdirebiliriz.

Aifyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder