Blog Listem

9 Aralık 2013 Pazartesi

Kıymalı Pazı Yemeği



Pazı denilince ilk akla gelen "Pazı Dolması" oluyor...Bugünkü yemeğimizde baş aktör pazı fakat dolma şeklinde değil.

Pazı ıspanakgillerden olan bir bitkidir,kocaman yeşil yapraklarında öyle faydalı vitaminler barındırır ki saymakla bitmez.Her yeşil yapraklı sebze gibi pazı da hazmı kolaylaştırır,kabızlığı önler,vücuda enerji verir...

Gelelim tarifimize;

Malzemeler:
-2 demet pazı
-1 büyük soğan
-300 gr.yemeklik kıyma
-1 kaşık salça
-Zeytinyağ
-Tuz
 
Üzeri için:Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:Pazı yapraklarını güzelce yıkıyoruz.Sap kısımlarını ve yaprak kısımlarını ayrı ayrı doğruyor,sirkeli suda bekletiyoruz.Tenceremize yağımızı koyarak yemeklik doğradığımız soğanımızı ilave ediyoruz.Soğanlarımız pembeleşmeye başlayınca kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.1 kaşık salçamızı da ilave ederek  kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavuruyoruz.Kavrulan malzememize önce pazının sap kısımlarını atarak 5-6 kere döndürüyoruz,daha sonra yaprak kısımlarını da ekleyerek çok az sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder