Blog Listem

11 Aralık 2013 Çarşamba

Sebzeli Noodle


Merhaba,

Hani bazı günler vardır,çabucak birşeyler yapmanız gerekir.Buzdolabını açarsınız ya markete ya da pazara gitmeniz gerektiğini anlar olan malzemelerle pratik ve lezzetli birşeyler çıkarmaya çalışırsınız.İşte birazdan  vereceğim tarif tam da böyle birşey.
Uzakdoğu mutfağında bolca kullanılan noodle aslında tipik bir Çin yemeğidir.Makarnaya benzer ama yapılışı ve yenme şekli biraz farklıdır.Spagettiyi andırır,özellikle son yıllarda marketlerde kolayca bulunmasından ötürü oldukça popüler hale gelmiştir.Etlisi,tavuklusu,sebzelisi gibi birçok çeşidi vardır.
Bizim evimizde çocukların çok sevdiği bir yemek olmasından ötürü sıkça yapılan bir yemektir,ben yaparken çok keyif alıyorum.Yüksek ateşte eti ve sebzeleri hızlı bir şekilde çevirerek kısa sürede pişirmek vitaminleri öldürmediği için çok sağlıklı buluyorum.Dediğim gibi aslında Türk Mutfağına oldukça yabancı bu tür yemekler,ama bence mutfağımızda katı kurallar olmamalı,lezzet arayışımızda cesur ve araştırmacı davranmalıyız emin olun pişman olmaz çok güzel tatlar keşfedebiliriz.

En basit noodle tarifimiz için gerekli malzemeler:

-Yarım paket noodle(pakette 6 parça bulunuyor,tarifimizde 3 parçasını kullandım 4 kişi yedik.)
-2 tane büyük yeşil biber
-2 tane kırmızı biber
-1 büyük havuç
-2 diş sarımsak
-Soya sosu(yarım çay bardağı)
-Toz zenfecil
-Arzuya bağlı acı sos

Yapılışı:
İlk olarak noodle'ı makarna haşlar gibi yaklaşık 4 dk kadar haşlayıp süzüyor ve bir kenara alıyoruz.
Sebzelerimizi uzun şeritler halinde doğruyoruz.
Tavamıza koyduğumuz yağ kızdığında sebzelerimizi ilave edip yüksek ateşte hızlı  bir şekilde kavuruyoruz.Bu esnada 1 kaşık soya ilave ediyor,hızlı bir şekilde çevirip noodleri ekliyoruz.Kalan soya sosumuzu da ilave ederek 1 tatlı kaşığı zencefili de ekleyip servise sunuyoruz.

İleriki günlerde sizlere tavuklu veya etli tarifini de vereceğim.

Sevgiler...



4








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder