Blog Listem

11 Şubat 2014 Salı

Kağıtta Somon

Merhaba,

Somon balığının faydalarını araştırdıktan sonra bu balığa sofralarımızda daha çok yer vermemiz gerektiğini bir kez daha anladım.Faydaları o kadar çok ki,bir insan haftada bir-iki kere somon yiyerek birçok hastalığa karşı dirençli bir hale gelebilir,eksik olan vitaminleri fazlasıyla sağlayabilir.

İşte faydalarından bazıları...

-Omega-3 bakımından zengin olması sebebi ile kalp ve beyin sağlığımız açısından oldukça faydalıdır.Hafızamızın güçlenmesine yardımcı olur,kalbimizi ritm bozuklukları ve diğer hastalıklara karşı korur.
-Zengin bir selenyum kaynağı olması bakımından önemlidir.Selenyum vücudumuza zarar verebilecek maddelerden korunmamıza yardımcı olur.
-Çağımızın hastalığı depresyona girmemize engel olur
-Göz ve sindirim sistemimize olan faydaları saymakla bitmez.
-D ve B vitamini açısından oldukça zengindir.
-İyi bir protein kaynağıdır,ancak içerdiği yağ ve kalori oranı oldukça düşüktür.
-Kan kanserine karşı önleyicidir.
-Saç ve cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Kısacası daha yüzlerce faydası vardır,saymakla bitmez.
O halde hala niye duruyoruz,hemen balıkçımıza gidip somon alıyoruz...

Vereceğim tarif son derece pratik,hazırlaması çok kolay.Özellikle servis rahatlığı sebebi ile misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:(1 kişilik)
-1 parça somon
-1 kuru soğan halkası
-2 halka domates
-2 tane defne yaprağı
-1 diş sarımsak
-tuz,karabiber

Yapılışı:
İlk olarak somonumuzu hafif tuzluyor,üzerine karabiber dökerek elimizle bastirıyoruz.Yağlı kağıdımızı sererek en alta domatesleri,üzerine somonumuzu,sonra defne yapraklarımızı,en üstede soğan ve sarımsaklarımızı koyarak kağıdımızı güzel bir şekilde kapatıyoruz.
Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 20 dakika pişirmemiz yeterli oluyor.

İşte size pratik bir lezzet harikası....








Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder