Bugün sizlere çok lezzetli bir reçel tarifi vereceğim.
Kahvaltılarınıza lezzet katmasını ümit ediyorum.
Malzemeler:
-5 tane portakal
-1 kilo toz şeker
-Yarım limon
-4 tane karanfil
-1 çay bardağı su
Yapılışı:Portakallarımızı bütün olarak 3 defa haşlıyoruz.Haşlama sularımızı değiştirelim ki acısı tamamen yok olsun.Haşlayıp bir süzgüye aldığımız portakallarımızı 1 gece buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Ertesi gün portakallarımızı keskin bir bıçak yardımı ile istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Reçelimizi kaynatacağımız tencereye önce portakalları,üzerini örtecek şekilde şekeri ve 1 çay bardağı suyu ve karanfilleri ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.Reçelimiz ağırlaşmaya başladığında yarım limon suyunu ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatarak ocağımızı söndürüyoruz.
Mis kokulu portakal reçelimiz hazır.
Afiyet olsun...
Yapılışı:Portakallarımızı bütün olarak 3 defa haşlıyoruz.Haşlama sularımızı değiştirelim ki acısı tamamen yok olsun.Haşlayıp bir süzgüye aldığımız portakallarımızı 1 gece buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Ertesi gün portakallarımızı keskin bir bıçak yardımı ile istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Reçelimizi kaynatacağımız tencereye önce portakalları,üzerini örtecek şekilde şekeri ve 1 çay bardağı suyu ve karanfilleri ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.Reçelimiz ağırlaşmaya başladığında yarım limon suyunu ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatarak ocağımızı söndürüyoruz.
Mis kokulu portakal reçelimiz hazır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder