Blog Listem

27 Şubat 2014 Perşembe

Portakal Reçeli

Merhaba,

Bugün sizlere çok lezzetli bir reçel tarifi vereceğim.

Kahvaltılarınıza lezzet katmasını ümit ediyorum.

Malzemeler:
-5 tane portakal
-1 kilo toz şeker
-Yarım limon
-4 tane karanfil
-1 çay bardağı su

Yapılışı:Portakallarımızı bütün olarak 3 defa haşlıyoruz.Haşlama sularımızı değiştirelim ki acısı tamamen yok olsun.Haşlayıp bir süzgüye aldığımız portakallarımızı 1 gece buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Ertesi gün portakallarımızı keskin bir bıçak yardımı ile istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Reçelimizi kaynatacağımız tencereye önce portakalları,üzerini örtecek şekilde şekeri ve 1 çay bardağı suyu ve karanfilleri ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.Reçelimiz ağırlaşmaya başladığında yarım limon suyunu ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatarak ocağımızı söndürüyoruz.

Mis kokulu portakal reçelimiz hazır.

Afiyet olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder