Blog Listem

12 Şubat 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Yemeği



Merhaba,

Enginar gerçekten çok lezzetli ve faydalı bir sebze.Özellikle karaciğer ve kalp dostu olarak biliniyor.Aslında tüm sebzelerin faydalarını şöyle bir incelediğimizde,bol tüketildiğinde hasta olmamız için hiçbir sebep gözükmezken niye bu kadar çok hastalığın bizleri kuşattığını anlamak mümkün değil.
Hazır,donmuş ve koruyucu madde içeren gıdalardan şiddetle kaçınmamız gerekiyor,hepimiz tüm gün çalışıyor ve yoruluyoruz,bazen öyle durumlar oluyor ki  yemeği geçiştirmek veya hazır gıdalarla karnımızı doyurmamız gerekebiliyor.Vücudumuza en büyük kötülüğü işte o anda yapıyoruz.Her şey için zaman yaratabiliyoruz yemek yapmayı zaman alıcı bir unsur olarak görmek yerine bize zevk veren,keyifli zaman geçirmemizi sağlayan en önemlisi de sağlığımıza yapmış olduğumuz özen ve iyilik olarak algılamalıyız.Sebze ve meyvelerimizin tedariğini semt pazarlarımızdan yapmalıyız,taptaze ürünlerin sergilendiği bir pazardan alışveriş yapmak gibi güzeli var mı?

Bugünkü tarifimizi hazırlamak en fazla 10 dakikamızı alıyor,damağımızda bıraktığı tat ise ayrı bir tartışma konusu...Mis gibi zeytinyağ ve sağlık kokan bir yemek..

Malzemeler:
-4 tane enginar kalbi
-2 orta boy havuç
-2 yemek kaşığı dolusu bezelye
-2 yemek kaşığı mısır
-1 büyük patates
-Yarım limon suyu
-Yarım demet dereotu
-Zeytinyağ
-Tuz
-Şeker(1 tatlı kaşığı)

Yapılışı:Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte kesip kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.Havuç ve patatesimizi minik küpler halinde doğruyoruz.
Tenceremize yeteri miktarda zeytinyağı koyup enginarları kavurarak kızartıyoruz.Enginarlarımız pembeleştiğinde önce havuç,sonra bezelye ve diğer tüm malzememizi ilave ederek bir iki kere çeviriyoruz.Limon suyu,tuz ve şekeri ekleyerek tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzelerimizi istediğimiz dirilikte olacak şekilde pişiriyoruz.
Piştikten sonra dereotu doğrayıp servise sunuyoruz.



Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder