Blog Listem

26 Şubat 2014 Çarşamba

Schiacciata alla Fiorentina(İtalyanların ünlü Karnaval Tatlısı)

Merhaba,

İzmir İtalyan Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu "İtalyan Yemekleri" kursunda Toscanalı şefimiz eşliğinde çok güzel İtalyan yemekleri öğreniyor ve yapıyoruz.

Bugün şefimizin bize öğrettiği öyle bir lezzet var ki eminim sizler de bayılacaksınız.İtalya'da kışın bitip baharın başladığı dönemlerde karnaval zamanı yapılan bu tatlı Türk damak tadına da hitap ediyor.

Biz lezzetine bayıldık,şimdi sıra sizde..

Malzemelerimiz:
-180 gr.un (elenerek eklenecek)
-150 gr.şeker
-2 yumurta
-9 çorba kaşığı süt
-7 çorba kaşığı zeytinyağ
-1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
-yarım paket kabartma tozu
-üzerini süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:İlk olarak fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz.Çukur bir kasede yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Çırptığımız karışıma unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ilave ediyor ve diğer kalan malzemelerimizi ekliyoruz.
Dikdörtgen veya kare fırın kabımızı tereyağ yardımı ile yağlayarak biraz un serpiyoruz.
180 derecede ısınan fırınımızda 40 dakika pişiriyoruz.
Servisten önce üzerine bolca pudra şekeri eliyoruz.

Muhteşem tatlımız pamuk gibi yumuşacık ve mis gibi portakal kokuyor.Kare şeklinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder