Blog Listem

11 Şubat 2014 Salı

Enginarlı Pilav

Merhaba,

Madem enginar mevsimi başladı,doya doya tüketmek boynumuzun borcu diyerek akşama güzel bir enginarlı pilav yapmak isteyenlere işte tarifimiz...

Bu tarif mutfağımızda sürekli pişen ve beğeni alan bir tariftir,güvenerek yapabilirsiniz...Enginarın pilavınıza kattığı lezzetten çok memnun kalacağınıza eminim...

Malzemeler:
-4 tane enginar
-2 su bardağı pirinç
-3 bardak sıcak su(et veya tavuk suyu olursa daha güzel olur,tavuk bulyon kullanmıyoruz...)
-2 tane orta boy kuru soğan
-Yarım demet dereotu
-3 dal taze soğan,yeşil kısımlarını kullanacağız(ince kıyılmış)
-Yarım limon suyu
-Zeytinyağ
-Tuz
-2 tane kesme şeker

Yapılışı:İlk olarak enginarlarımızın kabuklarını ve tüylü kısımlarını güzelce ayıklayarak kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.Ben 5 dakika kadar haşladım.
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak,zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde güzelce kavuruyor,yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Enginarları ve yeşil soğanlarımızı da ilave edip birkaç kere döndürüp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.Tenceremizin kapağını kapatmadan tuz,şeker ve yarım limon suyumuzu da ilave ediyor suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pilavımız suyunu çektiğinde ince kıydığımız dereotlarını da ekliyor,temiz bir havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz.

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder