Blog Listem

31 Ekim 2013 Perşembe

Alt-Üst Kek(Ananaslı)


Upside Down Kek

Bu kekin yapılışını televizyonda seyretmiştim,çok ilgimi çekti ve hemen yapmaya karar verdim.Ben fırında yapmayı tercih ettim ancak orjinal tarifinde döküm tavada yapılıyor,yapımı son derece zevkli,misafirleriniz bu kekin tadına bayılacak ve sizden tarifini isteyecekler....

Kek Hamuru için gerekli Malzemeler:
-Yarım su bardağı tereyağ
-1 su bardağı toz şeker
-2 adet yumurta
-1 çay kaşığı vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1+3/4 su bardağı un
-3/4 su bardağı süt
-yarım çay kaşığı tuz

Kek kalıbı için:
-100 gr.eritilmiş tereyağ
-Yarım su bardağı esmer şeker
-5 dilim konserve ananas dilimi

Yapılışı:
Öncelikle kek kalıbımıza erimiş tereyağını koyarak üZerine şekeri ilave ediyoruz,ananasları sıralayarak ortalarına cevizleri yerleştiriyoruz ve bir kenara koyuyoruz.
Kek hamuru için şeker ve yağı iyice çırpıyor içine yumurtaları ilave ediyoruz.Sırasıyla vanilin,elenmiş un,kabartma tozu ve sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz.Son olarak tuzu ilave ederek yavaş yavaş çırpıyoruz.
Hazırladığımız kek karışımını ananas dilimlerini sıraladığımız kalıbın içine yavaş yavaş döküyoruz.
Önceden ısıtmış olduğumuz fırını 190 dereceye alıp üzeri 
alıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Kürdan batırıp piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarıp soğumasını bekleyip servis tabağına ters bir şekilde çevirerek yerleştiriyoruz.
Kekimiz yemeye hazır,afiyet bal şeker olsun:))

Sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder