Blog Listem

6 Ekim 2013 Pazar

Bu Kabak Yemeğine Bayılacaksınız...

Egeli olup zeytinyağlı sevmeyen yoktur sanırım.
Aslında zeytinyağlılar sadece Egelilere aittir ve Ege'de yapılır-yenir demekle biraz haksızlık yapmış oluruz.Şöyle bir gerçek var ki seyahate çıktığınızda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer alan illerimize gittiğinizde gözünüz her yerde zeytinyağlı yemek arıyor.Tabi ki oraların kendilerine has yemekleri de muhteşem ve çok lezzetli,ancak sanırım her bünye alıştığı lezzeti arıyor.
Zeytinyağlı yemek çeşitlerimiz hem çok sağlıklı,hem de çok lezzetli oluyor.Özellikle de içinde kabak olanları...Kabakla yapılan yemeklerin o kadar fazla çeşidi var ki,ister mücverini yapın ister zeytinyağlısını,isterseniz de etli veya kıymalısını..Bu sebze her yemeğe çok yakışıyor.
Bol lif barındıran kabak,bağırsakları ve sinirleri yumuşatıyormuş benden söylemesi:)Kalsiyum,demir,potasyum ve fosfor açısından da çok zenginmiş.
O zaman güzel bir zeytinyağlı kabak tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Sevdiklerinize  meze olarak bile ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
-1 kilo kabak
-6 dal taze soğan
-Yarım su bardağı pirinç
-Yarım dereotu
-Yarım limon suyu
-Zeytinyağ,tuz,şeker

Yapılışı:
Taze soğanlarımızı bol suda yıkıyor ve yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde kavurmaya başlıyoruz.
Kabaklarımızı çok hafif çintiyor ve uzunlamasına ince bir şekilde doğruyoruz.
Kavrulan soğanlarımıza kabaklarımızı da ilave edip hızlı bir şekilde kavurmaya devam ediyoruz.
Kabaklar hafifçe kavrulunca yıkadığımız pirinçleri,limon suyunu,tuz,şekeri ve çok az su  ilave ediyoruz.
Kısık ateşte pirinçlerimiz pişene kadar tutuyoruz.
Servis tabağımıza alıp ince kıydığımız dereotlarını ilave ediyoruz.
Çok hafif ve lezzetli bir yemek,limon apayrı bir tat katıyor,deneyin çok sevecekseniz.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder