Blog Listem

24 Ekim 2013 Perşembe

Gulaş Çorbası

Macar Mutfağı'nın ünlüsü ; "Gulaş Çorbası"

Bu çorbayı ilk içtiğimde gerçekten çok beğenmiştim,malum önümüz kış...Çorba mevsimi başlıyor,tavsiye ederim hem çok lezzetli hem de çok pratik ayrıca Türk damak mutfağına çok uygun,etli çorba sevenler için mükemmel bir tarif...

Malzemeler:
-250 gr.kuşbaşı kuzu eti
-1 tane kuru soğan
-3 tane sarımsak
-1 büyük domates
-1 büyük patates
-2 tane sivri biber
-1 kaşık salça
-Tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı:
Soğanı küp küp,sarımsakları ince ince kesip hafifçe kavurmaya başlıyoruz.
Etlerimizi ilave edip soğanlarla birlikte kavurarak etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Domatesi rendeleyip patatesleri minik küpler halinde doğruyoruz.
Biberleri de ince ince kesiyoruz.
1 kaşık salçayı etlerle birlikte birkaç dakika kavurarak önce biberleri sonra domatesi ilave edip birkaç dakika döndürüyoruz.
Diğer malzemeleri ilave edip suyunu da ayarlayarak pişmeye bırakıyoruz.
Bende kemik suyu vardı,lezzeti arttırmak adına daha bir güzel oldu.
Pişmeye yakın baharatları ilave edip servise hazırlıyoruz.

Bu çorbaya acı çok yakışıyor...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder