Blog Listem

7 Ekim 2013 Pazartesi

İslim Kebabı

Gaziantep mutfağı etli ve kıymalı yemeklerle zengin bir kültüre sahip.İş seyahatleri dolayısıyla sık gittiğim Antep'te bu mutfağı yakından tanıma fırsatı buldum.Tabi yerinde yemenin tadı apayrı.Gaziantep'e gittiğinizde mutlaka Halil Usta'da kebap yemelisiniz,İmam Çağdaş isimli restaurantı da yabana atmamak lazım.Baklavanın başkenti olması da ayrı bir övgü konusu ki tatlılara hiç girmeyelim:))
İslim Kebabını ilk defa yaptım,yapması çok zevkliydi,yemesi ise daha da zevkli.
Yaptığınız yemek göze hitap ediyorsa bu işte başarılısınız demek bence...
Yemeğimizde kullanacağımız patlıcanların uzun olmasına dikkat etmelisiniz.
Gelelim yemeğimizin tarifine...

Malzemeler:
-5 tane uzun patlıcan
-Yarım kg köftelik kıyma
-1 büyük kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 yumurta
-2 dilim ekmek içi yoksa galeta unu
-Maydanoz
-Tuz,karabiber,kimyon,istenirse pul biber

Sosu için;
-3 adet domates rendesi veya salça

Üzeri için;
-Yeteri kadar sivri biber ve küçük dilimler halinde doğranmış domates
-Kürdan

Yapılışı:
İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyuyor,yarım santim kalınlığında uzun doğrayarak acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz.


Köfte içimizi hazırlamaya başlıyoruz.Soğanımızı rendeleyip suyunu sıkarak kıymamıza ilave ediyoruz.Sarımsakları,ekmek içini,yumurtayı,ince ince kıydığımız maydanozları ve baharatları da ilave edip yoğurup dinlendiriyoruz.

Dinlenen harcımızdan çok büyük olmayacak şekilde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Diğer taraftan tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayarak kızartmaya başlıyoruz.

Patlıcanlarımız kızardı:)

Şimdi sıra köftelerimizi kızartmaya geldi...


Köftelerimiz de hazır.

Şimdi de üzerlerine yerleştireceğimiz domates ve biberlere geldi.


Patlıcan dilimlerini çapraz bir şekilde koyarak ortalarına köftelerimizi yerleştiriyoruzz


Üzerlerine domates ve biberi yerleştirip kürdanla sabitleşmelerini sağlıyoruz.

Hepsine sırayla aynı işlemi uygulayarak fırın tepsimize diziyor,hazırladığımız sosu ekleyerek fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yemeğimiz servise hazır,afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder