Blog Listem

1 Kasım 2013 Cuma

Patatesli Kek


Patatesin faydaları saymakla bitmiyor,en önemlisi içerdiği vitaminler..İçinde bol miktarda B ve C vitamini mevcut,vücudumuza katkıları da oldukça fazla...Enerji veriyor,kabızlığı önlüyor,kanımızı temizliyor,kansere karşı koruyor..Tabi ki doğru pişirme teknikleriyle..Ekmeğe göre daha düşük kalorili olması sebebi ile tercih etmemiz gereken bir besin haline geliyor.

Bugün yazacağım tarifin içinde de patates var,hem doyurucu hem de çok lezzetli..
İlk annemin elinden yemiştim,tadı damağımda kaldığı için yapıp sizlerle de paylaşmak istedim,umarım sizde yapar ve afiyetle yersiniz....
Patatesli Kek

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-2,5 su bardağı un
-3 patates
-2 soğan
-1 kabartma tozu
-tuz,karabiber
-Yarım demet dereotu

Yapılışı:
Yumurta,sıvı yağ ve yoğurtu karıştırıyoruz.
Unu ilave ediyoruz.
Patatesleri minik küpler halinde doğruyor,soğanları rendeleyip karışıma ilave ediyoruz.
Kabartma tozu tuz ve karabiberi ve son olarak ince ince kıydığımız dereotlarını da ilave edip 175 derece fırında üZeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder