Blog Listem

18 Kasım 2013 Pazartesi

Kajulu ve Hardal Soslu Patates Salatası

Merhaba,

Sizleri bilmem ama kaju fıstığı bence en lezzetli fıstık çeşidi.Yer fıstığından farkı yerde değil ağaçta yetişiyor olması,kaju meyvesinin çekirdekleri olan fıstıklar sadece çerez olarak değil yemek,salata,kurabiye,pilav hatta tatlılarda da kullanıyor.Girdiği her yere lezzet kattığı gerçeğinin yanında sağlığımıza faydaları o kadar fazla ki saymakla bitmez...
Kalorisi yüksek olduğu için tüketirken fazlaya kaçmamak gerekiyor.
Ben kajuyu salatada denedim bugün,hardal sos eşliğinde,biz çok beğendik.Salatamızın içinde yok yok gibi.Yeşillik,patates,domates ne ararsanız var,dolayısıyla oldukça sağlıklı ve doyurucu.Yemeklerin yanında değil öğünlerde tek olarak bile düşünülebilir.


Malzemeleri göz kararı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

-1 küçük kase kaju
-Roka
-Maydanoz
-Dereotu
-Cherry domates
-Haşlanmış patates
-Zeytinyağ ve limon
-Hardal
-Mayonez
-Pulbiber

Yapılışı:
Öncelikle roka ve maydanozumuzu iri iri doğruyor,kajularla karıştırıp servis tabağımıza yayıyoruz.
Haşlanmış patates ve domateslerimizi gelişigüzel tabağımıza yerleştiriyoruz ve üzerine hafifçe pul biber serpiyoruz.
Çukur bir kasede 3 kaşık hardal,2 kaşık mayonez ve çok ince doğranmış dereotunu çırpıyoruz.
Salata sosumuzu dökmeden çok az zeytinyağ ve limonu servis tabağımızdaki malzemelerin üzerine ilave ediyoruz.
Hazırlamış olduğumuz hardal sosumuzu salatamızın üzerine dökerek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder