Blog Listem

22 Kasım 2013 Cuma

Karnabahar Yemeği


Karnabahar sezonu açılmıştır...
Kışın pazara gitmek daha bir zevkli,her çeşit ot ve sebzeyi görmek mümkün.Seçenek çok fazla,her şeyden almak istiyor insan.Bloğum sayesinde pişirdiğim tüm sebzelerin faydalarını araştırır oldum ve gördüm ki sebze ağırlıklı beslenmek gerçekten çok önemli.Sebzelerin hemen hepsi özellikle çağımızın hastalığı kansere karşı savaşta bizlere oldukça yardımcı.Mesela karnabaharın genelde göbek kısmını kullanırız yemeklerimizde ancak yaprak kısımlarında asıl faydanın olduğunu öğrendim bugün.Kataraktı önlediğini,tansiyon düşürücü etkiye sahip olduğunu,kansere karşı koruyucu ve bakteri yok edici özelliğe sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Tüm bunların yanında kıymalı terbiyeli yemeği,kızartmasının lezzeti de harika.
Ben size kıymalı yemeğinin tarifini vereceğim.

Gerekli Malzemelerimiz:
-1 orta boy karanabahar
-1 soğan
-200 gr.kıyma
-1 yemek kaşığı salça
-Zeytinyağ,tuz
-Terbiyesi için yumurta sarısı ve yarım limon

Yapılışı:Karnabaharımızı göbek kısmından ayırarak parçalara ayırıyor ve kaynar suda çok fazla yumuşamadan haşlıyoruz.Orta boy bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı hafifçe kavuruyor,içine kıymamızı ilave ediyoruz.Kavurmaya devam ederken salçamızı ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.1 bardak sıcak suyumuzu ilave edip hafifçe kaynatıyoruz.
Diğer taraftan tenceremize haşlamış olduğumuz karnabaharlarımızı yerleştiriyoruz.Pişen kıymalı harcımızı karnabaharların üzerine ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.Altını kapatmadan yumurta sarısı ve limon ile birlikte hazırladığımız terbiyemizi yemeğimizin üzerinde gezdiriyoruz.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder