Blog Listem

9 Ocak 2014 Perşembe

Pancar Soslu Kuskus

Merhaba,

Çok farklı ama bir o kadar lezzetli bir tarif,geçen gün  bir televizyon programında seyreder seyretmez bu yemeği mutlaka yapıp paylaşmalıyım dedim kendi kendime.İyi ki de yapmışım ailecek lezzetine doyamadık.

Malzemelerimiz:
-2 tane pancar(sapları kullanılmayacak)
-6 tane arpacık soğan
-2 bardak kuskus
-2 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı eski kaşar rendesi
-Kimyon,tuz,karabiber ve kişniş
-2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
-2 dal taze soğan
-4 dal dereotu ve maydanoz

Yapılışı:
Pancarlarımızı katı meyve sıkacağında suyunu çıkararak,çıkan suyu bir tavaya koyuyor ve kaynamaya bırakıyoruz.Bu yemeğinizin sosunu oluşturacak.
Diğer tarafta kuskuslarımızı zeytinyağında kavuruyor üzerine sıcak su dökerek haşlıyor süzüp bir kenara alıyoruz.
Tenceremize zeytinyağ ilave ederek ortadan ikiye böldüğümüz arpacık soğanlarımızı atarak kavuruyor ve sirkemizi ilave ediyoruz.Kuskusumuzu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz,sirke ve soğan kokusu birleşince ortaya muhteşem bir koku yayılıyor.
Yemeğimizin suyu azaldığında kuskusu haşladığımız sudan ilave ediyoruz.Sıra geldi baharatları eklemeye.Baharatlarımızı ilave edip tereyağımızı da koyup bir güzel karıştırıyoruz.Tavada pişip ağırlaşan pancar suyumuzu yaklaşık 3-4 yemek kaşığı yemeğimize ilave edip eski kaşar rendemizi de ekliyoruz.Bu esnada yemeğimizin rengi değişecek kırmızıya yakın bir hal alacak.
Son olarak başka bir tavada kavurup beklettiğimiz fıstıklarımızı ilave ediyor,yemeğimizin piştiğine emin olduktan sonra taze soğan ve yeşilliklerimizi ekliyor kısa bir süre demlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

İşte siZe farklı bir tarif:))

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder