Blog Listem

27 Ocak 2014 Pazartesi

Baklava Yufkası ile yapılan Pazılı Börek

Merhaba,

Börek tariflerinize yeni bir lezzet daha katmak isterseniz bu tarifi mutlaka yapın derim.
Çıtır çıtır baklava yufkası,mis gibi tereyağ kokusu ile sevdiklerinizi mutlu edeceğiniz bu böreği mutlaka denemelisiniz.
Ben iç harcında pazı ve peynir ikilisini kullandım,arzunuza göre kıymalı,patatesli hatta sucuklu bile yapabilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık...

Malzemelerimiz:
-6 tane baklava yufkası(isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.)
-5 kaşık tereyağ(eritilecek)
-1 demet pazı(yaprak kısımları ince doğranacak)
-2 dal taze soğan
-150 gr.tulum loru

Yapılışı:Böreğimizin yapımına iç malzememizi hazırlayarak başlıyoruz.Güzelce yıkadağımız pazı yapraklarımızı ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.Tavaya çok az yağ koyup hafifçe kavuruyor,tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz.Soğuyan iç harcımıza peynirimizi ilave edip baklavalık yufkalarımızı hazırlamaya başlıyoruz.
İlk baklava yufkamızı tezgaha sererek fırça yardımı ile tereyağını sürüyor ikinci yufkayı üzerine kapatıyoruz.İkinci yufkamızın üzerine de aynı işlemi tekrar edip üçüncü yufkamızı seriyoruz.Üçüncü yufkamızın üzerine iç harcımızı koyarak güzel ve sıkı bir şekilde sarıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koymadan önce bıçak yardımı ile kesiyoruz.
Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uyguluyor,kalan tereyağını böreklerimizin üzerine sürerek 180 derece fırınımızda üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder