İşte tarifimiz,
Malzemeler:
-2 bardak ince bulgur
-1 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-4,5 dal taze soğan
-Yarım demet maydanoz,dereotu,nane
-4,5 tane kornişon turşu
-2 adet limonun suyu
-Zeytinyağ
-Nar ekşisi
-Tuz
-İsteğe göre pulbiber
Yapılışı:Bulgurumuzu bir tencereye alıyor ve sıcak su ile ıslatıp bir kenarda bekletiyoruz.Soğanımızı yemeklik doğruyor tavamızda hafifçe kavurup üzerine salçalarımızı ilave edip kokusu çıkana dek pişiriyoruz.
Bu arada tüm yeşilliklerimizi güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
Soğanlı karışımımızı bulgurumuzla birleştirip iyice karıştırıyor yeşilliklerimizi ve diğer tüm malzememizi ilave ediyor servise sunuyoruz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder