Blog Listem

13 Şubat 2014 Perşembe

Ballı&Hardallı Kuzu Kol


Merhaba,

Eti özellikle de kuzu etini sevenler için çok güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.Geçen akşam misafirlerim için denedim ve çok olumlu tepkiler aldım.Fırında bu tip etleri yapmayı düşünürken acaba pişmez mi,sert mi olur gibi soru işaretleri yüzünden vazgeçeriz.Ancak yeni öğrenmiş ve bizzat birkaç kere yapıp başarılı olduğum bu güzel tarifi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım....

Malzemeler:
-1 kuzu kol

Sos Malzemelerimiz:
-1 yemek kaşığı normal hardal
-1 yemek kaşığı taneli hardal
-1 tatlı kaşığı bal
-Sosumuzu açmak için yeteri kadar zeytinyağ

Garnitür Malzemelerimiz:
-Kişi sayısına göre yeteri kadar arpacık soğan,patates ve havuç
-Baharatlar(tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızıbiber)

Yapılışı:İlk olarak etimizi soslamadan önce büyükçe bir tavayı ocağımıza koyuyor ve güzelce ısınmasını sağlıyoruz çünkü etimizi mühürleyeceğiz.Mühürleyerek etimizin suyunun içinde kalmasını sağlayacağız,yani etimiz fırında pişerken kurumayacak.
Isınan tavamıza yağ koymadan etimizin her yönünü güzelce mühürlüyoruz,yani etimizin dış yüzeyi kahverengileşecek.
Şimdi sıra sosumuzu hazırlamaya geldi.Çukur bir kasede tüm malzememizi karıştırarak yavaş yavaş zeytinyağ ile açarak güzel bir kıvam tutturuyoruz.Bir fırça yardımı ile etimizin bütün yüzeyine bu güzel sosu sürüyoruz.
Garnitürlerimizi hazırlıyoruz şimdi de.Arpacık soğanlarımızı soyuyor,patatesleri ve havuçları orta büyüklükte doğruyor tüm malzememize hafif zeytinyağ ve yukarıda yazmış olduğum baharatları ilave ederek güzelce karıştırıyor ve fırın tepsimize tepecik yaparak yerleştiriyoruz.Bu tepeciğin üzerine etimizi de yerleştirerek önceden ısıttığımız fırınımızı 250 dereceye geitirip 15 dakika bu ısıda,daha sonra 170 dereceye ayarlayarak 1 saat 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Etimizin üzerinin iyi kızarması lazım,pişme süresini isteğinize göre uzatabilirsiniz.

Misafir sofralarımız için muhteşem bir lezzet daha...

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder