Blog Listem

2 Aralık 2013 Pazartesi

Arpa Şehriyesi Pilavı

Çorbası,salatası ve pilavı derken arpa şehriyesi mutfağımızın baş tacı oluverdi.Eskiden lezzetinin bu kadar farkında değildik,şimdi beyaz pirinç yerine arpa şehriyesi pilavı yapıyoruz.Daha önce hiç denemeyenler için tarifine yer vermek istediğim bir pilav türü...

Malzemeler:
-2 bardak arpa şehriyesi
-3,5 bardak tavuk suyu
-Zeytinyağ
-Tereyağ
-Kesme şeker
-Tuz

Yapılışı:Pilav tenceremize göz kararı zeytinyağ ve tereyağ koyup arpa şehriyelerimizi de ilave edip kavurmaya başlıyoruz.Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra tavuk suyumuzu(tavuk suyunuz yok ise normal su ile de yapabilirsiniz) ilave edip,1 tane kesme şeker ve tuzunu ilave edip hafif sulu kalacak şekilde kısık ateşte pişiriyoruz ve demlemeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder